„Правил съм много пъти супа от прилеп, да. Но не ми е от най-любимите“, обясни един от най-известните готвачи у нас шеф Петър Михалчев. Точно прилепите се сочат като първоизточник на коронавируса, тръгнал от пазар за екзотични животни и риба в град Ухан, Китай. Михалчев пък е известен у нас като майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята“ и „самурая“. 46-годишният софиянец от дете мечтае за печката. Създател е и на уникален стил, който изпробва в първата държава, в която готви – Малта.

Кулинарят пробва комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. След това се обучава при най-добрият суши майстор в Токио, от който получава и диплома. По цял ден в дните на пандемия, експериментира с храна – пица с водорасли и оризовите хамбургери, са му се получили най-добре. Наскоро любимият женски бухал на топготвача Петър Михалчев стана майка и роди две бухалчета, научи „България днес“.

„Пернатият ни приятел заема голяма част от свободното време на мъжа ми и двамата имат специална връзка. Той дори му готви и му говори като на човек“, похвали се съпругата на шеф Михалчев – Ина, която му е колежка.

снимка:bTV