От невежество или всъщност опит да заблуди българската публика, Дарина Павлова изтъква, че в италианско кафене са кръстили сладкиш на нейното фамилно име. Последователите й в Инстаграм видяха стори, в което бизнесдамата огражда в сърце "Pavlova" в менюто на заведението, в което редовно си пие кафето. Става въпрос за прословутата торта "Павлова", която е популярна и у нас.

Само, че вдовицата на Илия Павлов представя любопитната информацията в нейна чест и полза. Т.е. че кафетерията под Ботуша са решили да я ухажват с този жест. "Как да не съм щастлива! Няма по-известна личност от мен тук. И аз обожавам тези комбинации в сладкиша, но рядко си позволявам захар", написа 58-годишната бизнесдама на приятелите си в социалната мрежа.

Превъзбудената Мадам Мулти очевидно обаче не познава произхода на тортата "Павлова", която носи името на легендарната руска примабалерина Анна Павлова, която е толкова известна и обожавана, че редица готвачи кръщават ястията си на нея. В началото на 20-те години на миналия век Анна Павлова е на турне в Австралия и Нова Зеландия, където запленява хората там с изяществото на танца си, но и ги кара да водят спор и до днес заради произхода на тортата, носеща нейното име - Павлова.

Новозеландците твърдят, че те са авторите на този прекрасен десерт, а австралийците отричат и казват, че тортата е създадена в хотел в град Пърт и е кръстена на балерината, защото е обявена за "фина като Павлова".