Диетата представлява своеобразен биококтейл от прясно изцедени зеленчукови и плодови сокове, съчетани с пълноценни растителни продукти. Активизира обмяната на веществата. Премахва токсините от организма. Успокоява нервната система. 

Този тридневен диетичен комплекс обещава загуба на половин и повече килограма дневно, без вреда за здравето. Препоръчително е да се прилага всяка седмица или през седмица (зависи от степента на напълняване). През останалите дни може да се храним нормално (без да прекаляваме), като не бива да забравяме за физическата активност. Важно е да пием най-малко 2 литра течности на ден - минерална вода и билкови чайове. Да избягваме алкохола, цигарите, кафето и черния чай. Самият биококтейл се приготвя от 4 с.л. сок от сурови картофи, 2 с.л. сок от коприва (може зеле или целина) и 2 с.л. сок от червено цвекло. Пие се сутрин и вечер веднага след приготвянето.

А ето и тридневното диетично меню:

1 ден
Закуска: 1 обелено, нарязано на малки кубчета киви се разбърква със 150 г кисело мляко и 25 г овесени ядки; 1 тънка филийка пълнозърнест хляб, 100 г изкиснато краве сирене, 1 домат, 150 г пресни плодове според сезона.
Втора закуска: 100 г прясно изцеден сок от моркови с няколко капки зехтин за по-пълноценно усвояване на провитамин А (бета-каротин).
Обяд: 125 г спагети с доматен сос; 100 г салата от маруля, 2 домата и 1/2 чушка.
Трета закуска: 1/4 пресен ананас (или 150 г плод от ананасов компот).
Вечеря: 1/2 краставица - срязана по дължината, издълбана и напълнена с пастет от 100 г изкиснато краве сирене; 2 филийки пълнозърнест хляб.

2 ден
Закуска:
2 филийки пълнозърнест хляб, 100 г извара, 1 домат, 1 ябълка и още 1 плод според сезона.
Втора закуска: 1/4 пресен ананас (съответно 150 г плод от ананасов компот).
Обяд: пъстра салата от 250 г сезонни зеленчуци (чушка, краставица, домат, зеле, лук), подправена с лимон, няколко капки зехтин и сол; 125 г сварени спагети, заляти с 1 яйце, разбито с 3 с.л. прясно мляко, сол и 1 ч.л. масло и запечени на фурна.
Трета закуска: 100 г морковен сок с няколко капки зехтин.
Вечеря: 2 филийки пълнозърнест хляб, намазани с доматено пюре, поръсени с риган и 50 г изкиснато краве сирене; 250 г пъстра салата от сезонни зеленчуци.

3 ден
Закуска:
1 настъргана ябълка, разбъркана със 125 г овесени ядки и 150 г кисело мляко; 1 филийка пълнозърнест хляб, тънко намазана с маргарин и поръсена със ситно нарязана чушка.
Втора закуска: 100 г морковен сок с няколко капки сметана.
Обяд: омлет от 1 яйце, с гарнитура 100 г салата от сезонни зеленчуци.
Трета закуска: 1/4 пресен ананас (150 г плод от компот)
Вечеря: 200 г нарязани на кубчета сварени картофи, поляти със сос от 60 г извара и 2-3 с.л. прясно мляко, щипка сол; гарнитура от 2 пресни домата или 150 г салата от зеле.